ALGEMENE VOORWAARDEN
Artikel 1. Definities
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
De arts:
Dokter Britta Arends.
De praktijk:
Praktijk Dokter Britta.
Opdrachtgever:
Degene die voor zichzelf of voor een bepaalde derde een behandelingsovereenkomst sluit met de praktijk.
De patiënt/cliënt:
De natuurlijke persoon op wie de geneeskundige handelingen rechtstreeks betrekking hebben. Daar waar patiënt vermeldt staat kan ook cliënt gelezen worden.
Hulpverlener
De natuurlijke persoon die werkzaam is in de praktijk en die in opdracht van de praktijk een behandelingsovereenkomst sluit met de opdrachtgever.
Behandelingsovereenkomst:
De overeenkomst voor een geneeskundige behandeling waarbij de hulpverlener zich tegenover de opdrachtgever verbindt tot het verrichten van geneeskundige handelingen die rechtstreeks betrekking hebben op de patiënt.
Geneeskundige handelingen:
a. alle verrichtingen, waaronder begrepen onderzoek en het geven van raad, die rechtstreeks betrekking hebben op de patiënt met als doel hem van een ziekte te genezen, hem voor het ontstaan daarvan te behoeden of zijn gezondheidstoestand te beoordelen of bevorderen;
b. de verpleging en verzorging in het kader van de verrichtingen onder a.
Artikel 2. Toepasselijkheid
1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst gesloten tussen Dokter Britta en een patiënt.
2. Indien zich tussen partijen een situatie voordoet die niet in deze algemene voorwaarden geregeld is, dan dient deze situatie te worden beoordeeld naar de geest van deze algemene voorwaarden.
Artikel 3. Behandelingsovereenkomst
1. De overeenkomst tussen Dokter Britta en de patiënt/cliënt wordt aangegaan voor de duur van de behandeling.
2. Dokter Britta zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren; op de praktijk rust een inspanningsverbintenis. Een en ander op grond van de op dat moment bekende stand der wetenschap.
3. De patiënt zorgt ervoor dat alle gegevens, die redelijkerwijs van belang kunnen zijn voor een goede uitvoering van behandeling, tijdig aan de praktijk worden medegedeeld.
4. Afspraken die niet kunnen worden nagekomen, dienen uiterlijk 24 uur voor behandeling te worden afgezegd. Bij het niet annuleren of bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak behoudt de praktijk zich het recht de gereserveerde tijd in rekening te brengen.
Artikel 4. Betaling en incassokosten
1. De tarieven voor consulten c.q. losse interventies zijn gebaseerd op de meest recente tarievenlijst en/of worden vermeld in de offerte voor de betreffende dienstverlening.
2. Dienstverlening voor cliënten zal door de arts volgens afspraak middels een declaratie in rekening worden gebracht.
3. Indien sprake is van een traject kunnen partijen een betaling in termijnen overeenkomen.
4. Betaling dient steeds te geschieden na behandeling via een bankoverschrijving, contant of binnen 14 dagen na factuurdatum op een door de praktijk aan te geven wijze in de valuta waarin gefactureerd is.
5. Bij overschrijding van de betalingstermijn is de cliënt, zonder dat ingebrekestelling is vereist, in verzuim.
6. De arts is gerechtigd zijn/haar verplichtingen tot het verrichten van diensten met ingang van de datum waarop de betalingstermijn is verstreken op te schorten. De arts zal de cliënt tijdig op de hoogte stellen van vernoemde opschorting van zijn/haar dienstverlening. De cliënt is met ingang van voornoemde datum over het openstaande bedrag de wettelijke rente verschuldigd. Voorts komen alle buitengerechtelijke incassokosten voor rekening van de cliënt. Onder incassokosten vallen de kosten van advocaten, deurwaarders en incassobureaus, vastgesteld overeenkomstig de geldende c.q. gebruikelijke tarieven.
Artikel 5. Aansprakelijkheid
1. De praktijk is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, ontstaan doordat de praktijk is uitgegaan van door of namens patiënt/cliënt verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens. De praktijk is evenmin aansprakelijk als adviezen niet of onjuist worden opgevolgd.
2. Indien de praktijk aansprakelijk mocht zijn voor enigerlei schade, dan is de aansprakelijkheid van de praktijk beperkt tot het bedrag der uitkering van zijn verzekeraar in voorkomend geval.
3. De praktijk is nimmer aansprakelijk voor gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.
4. De praktijk is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de kwaliteit en samenstelling van de door haar geadviseerde supplementen en/of medicijnen. De leverancier van deze supplementen of medicijnen is hiervoor verantwoordelijk.
5. De in dit artikel opgenomen beperkingen van aansprakelijkheid gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van de praktijk.
6. In alle gevallen is iedere aansprakelijkheid van de arts beperkt tot het bedrag hetwelk in rekening is gebracht aan de patiënt/cliënt.
7. De patiënt/cliënt is verplicht alle maatregelen te treffen die nodig zijn ter beperking van de schade waarvoor hij/zij de arts aansprakelijk wil stellen.
Artikel 6. Privacy
1. De arts zal alle informatie betreffende de patiënt/cliënt die hij/zij verkrijgt bij de uitvoering van zijn/haar diensten vertrouwelijk behandelen en deze informatie niet aan derden ter hand stellen, behoudens voor zover arts daartoe verplicht is of de arts toestemming heeft verkregen.
Artikel 7. Duur overeenkomst en ontbinding
1. Tenzij in de overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor de duur van een traject c.q. losse interventies. Na afloop van de overeengekomen contractperiode kan de overeenkomst in overleg tussen beide partijen worden verlengd.
2. Ieder der partijen is, onverminderd het recht op vergoeding van kosten, schade en rente, gerechtigd de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst met onmiddellijke ingang bij aangetekende brief te ontbinden indien; • De wederpartij één of meer van haar verplichtingen niet heeft nagekomen en nalatig is aan haar verplichtingen te voldoen binnen een aan haar bij aangetekende brief voor nakoming gestelde termijn, tenzij de tekortkoming(en) van dusdanige aard of geringe betekenis is (zijn) dat deze in redelijkheid geen ontbinding rechtvaardigen. • Voor de wederpartij faillissement of surseance van betaling wordt aangevraagd of verleend, dan wel maatregelen worden getroffen die duiden op beëindiging of staking van de onderneming.
3. Indien de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door de praktijk, zal de praktijk in overleg met patiënt/cliënt zorg dragen voor overdracht van nog te verrichten werkzaamheden aan derden. Dit tenzij de opzegging aan de patiënt/cliënt toerekenbaar is. Indien de overdracht van de werkzaamheden voor de praktijk extra kosten met zich meebrengt, dan worden deze aan de patiënt/cliënt in rekening gebracht. De patiënt/cliënt is gehouden deze kosten binnen de daarvoor genoemde termijn te voldoen, tenzij de praktijk anders aangeeft.
Artikel 8. Vrijwaring
De patiënt/cliënt vrijwaart de praktijk voor eventueel aanspraken van derden, die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden en waarvan de oorzaak aan andere dan aan de praktijk toerekenbaar is. Indien de praktijk uit dien hoofde door derden mocht worden aangesproken, dan is de patiënt/cliënt gehouden de praktijk zowel buiten als in rechte bij te staan en onverwijld al hetgeen te doen dat van hem in dat geval verwacht mag worden. Mocht de patiënt/cliënt in gebreke blijven in het nemen van adequate maatregelen, dan is de praktijk, zonder ingebrekestelling, gerechtigd zelf daartoe over te gaan. Alle kosten en schade die aan de zijde van de praktijk en derden daardoor ontstaan, komen integraal voor rekening en risico van de patiënt/cliënt.
Artikel 9. Toepasselijk recht en geschillen
1. Op alle rechtsbetrekkingen waarbij de praktijk partij is, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.
2. De rechtbank is bij uitsluiting bevoegd van geschillen kennis te nemen, tenzij de wet dwingend anders voorschrift.
3. Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.
Artikel 10. Klachtenregeling
Leefstijlarts Britta Arends is aangesloten bij de AVIG. Bij geschillen kunt u terecht bij de onafhankelijke klachtencommissie van de AVIG, conform de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ). Heb je klachten over de behandeling, dan is het goed om dat eerst bij de praktijk kenbaar te maken. Levert een persoonlijk gesprek of bemiddeling niet het gewenste resultaat op, dan kun je gebruik maken van een klachtenprocedure.
Datum: December 2024 Plaats: Utrecht KvK-registratie: 91400422